Diensten

Wat wij voor jou kunnen doen

Ruwbouw

Nieuwbouw of verbouwing. Van kelder tot dak. In steen, staal of hout. Met de fundamenten van ons bedrijf in de algemene ruwbouw bouwden wij doorheen de jaren aan de expertise, de uitrusting én het netwerk om uw project met het volste vertrouwen tot een goed einde te brengen.

Ons ruwbouwaanbod omvat onder meer: afbraakwerken, grondwerk, riolering, regenwaterrecuperatie en individuele waterzuivering (IBA), kelders, betonwerken, metselwerken, staalconstructies, houtconstructies.

Houtskeletbouw

Wij zijn steevast overtuigd van de talloze voordelen van houtskeletbouw. Hout is hét materiaal bij uitstek voor een moderne, energiezuinige woning met een gezond binnenklimaat en een lage voetafdruk.

Hout houdt CO2 vast, is snel hergroeibaar en laat uitstekend toe om je woning mineraal en ademend te isoleren. Andere voordelen zijn o.a. de lichte constructie, het droge bouwprocédé, de snelle bouwtijd en de talloze architecturale mogelijkheden. Vanuit deze overtuiging worden onze nieuwbouwwoningen dan ook exclusief in hout opgetrokken.

Duurzaam bouwen met hout vraagt uiteraard de nodige aandacht en kennis. Bij bouwonderneming Minten doet u beroep op een gepassioneerd en ervaren team van houtskeletbouwers. Zij bouwen niet alleen volgens de lokale voorschriften van het WTCB, maar verdiepen zich ook in de innovaties in pionierslanden zoals Finland, Zweden en Zwitserland. Zo blijven wij steeds op de hoogte van de recentste ontwikkelingen binnen een sector die zichzelf blijft vernieuwen.

Daken

Ook voor ons is uw dak de kroon op het werk. Dus ook hier -zeker hier- worden op gebied van materiaal én uitvoering geen compromissen gemaakt. Zowel voor platte als hellende daken mag u op ons rekenen voor een naadloze en kwalitatief zeer hoogstaande uitvoering.

Hellende daken

Dakramen voor het licht en pannen (of leien) voor het zicht. Een mooi begin, maar behalve dat zijn onze daken ook 100% water- wind- en luchtdicht. De meeste warmte in je huis gaat verloren via het dak. Goed isoleren is dus een absolute must. Behalve een stevig en naadloos isolatiepakket is het van groot belang te voorkomen dat lucht zich vrij kan bewegen binnen dit pakket. Al onze werknemers zijn opgeleid om dit laatste, met behulp van een uitgebreid arsenaal aan hulpmiddelen, toe te passen in elke fase van de dakopbouw, volledig volgens de regels van de kunst. Hier luidt ons motto: “Tegoei en anders niet.”

 

Platte daken

Bouwonderneming Minten is geschoold en erkend plaatser van Firestone-EPDM. Voor de dichting van onze platte daken gebruiken wij dan ook uitsluitend rubbers in brede banen, waarvan de kritieke punten of eventuele naden gedicht worden door middel van vulkanisatie. Dit resulteert in een stevige, ecologisch verantwoorde en perfect waterdichte dakbedekking. Door de afwezigheid van bitumen mag u bovendien rekenen op perfect zuiver regenwater. Daar bovenop krijgt u op deze dakbedekking 20 jaar garantie, zowel op materiaal als uitvoering.

 

Groendaken

De door ons gebruikte rubbers lenen zich perfect om later een groendak op aan te planten. Groendaken zijn niet alleen een streling voor het oog, ze zorgen bovendien voor een geleidelijke infiltratie en filtering van het hemelwater, leveren extra isolatie én beschermen je dak tegen extreme weersinvloeden. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos. Neem zeker contact met ons op voor meer informatie hieromtrent. In de meeste gemeentes zijn groendaken bovendien gesubsidieerd.

Gevels

Of het nu in steen, in hout of zelfs in staal is, onze gevels getuigen van het vakmanschap dat u van ons mag verwachten. Onze passie voor het vak is dan ook terug te vinden in de kleinste details.

De Belg leeft nog steeds met de baksteen in de maag. De traditionele gemetste gevel blijft dan ook een klassieker in ons aanbod. Desalniettemin hebben we ons de laatste jaren ook enorm toegespitst op de steeds populairder wordende alternatieven. De -bij ons- meest voorkomende voorbeelden hiervan zijn gevels met minerale pleister, leien, volkernpanelen, groenbeplanting, staalplaten en hout. Omwille van de talloze architecturale mogelijkheden en onze eigen liefde voor het materiaal zijn houten gevelbekledingen ondertussen uitgegroeid tot één van onze absolute topproducten. De mogelijkheden hierin zijn nagenoeg onbeperkt. De grondstof helaas niet… Om die reden beperken wij ons dan ook uitsluitend tot gekwalificeerd Europees hout (FSC of PEFC), al dan niet thermisch verduurzaamd (thermowood). Moderne verduurzamingstechnieken brachten de laatste jaren een groot aanbod aan kwalitatief, inheems hout voor buitentoepassingen met zich mee. Ondanks de vele internationale inspanningen blijft de kap en de export van tropische houtsoorten gehuld in een waas van illegaliteit en corruptie. De wouden rond de evenaar zijn miljoenen jaren oud, van vitaal belang voor onze planeet en zéér kwetsbaar. Er bestaat dus niet zoiets als het ‘duurzaam ontginnen’ van oerbossen. Het gebruik van hardhoutsoorten uit deze exotische bossen is in onze ogen dan ook totaal onverantwoord en ten alle tijde te vermijden.

Isolatie

Doorgedreven isolatie en luchtdichting worden bij Minten hoog in het vaandel gedragen. Door in deze fase de beschikbare kennis en materialen zonder compromissen toe te passen, halen wij het optimale rendement uit uw energiezuinige woning.

Hiervoor staren wij ons zeker niet blind op de oppervlakkige normen die worden opgelegd door onze huidige EPB-wetgeving. Deze gaat -naar onze mening- helaas volledig aan zijn doel (het verlagen van de uitstoot van woningen) voorbij. Door de strenge isolatienormen wordt er immers maar al te vaak (meestal) gegrepen naar petro-chemische isolatiematerialen zoals PUR en PIR. Deze materialen zijn niet vormvast, verliezen hun isolatiewaarde doorheen de jaren, hebben al van bij de productie een enorme ecologische voetafdruk en zijn bijna nooit biologisch afbreekbaar. Wij zullen dan ook steeds opteren voor een mineraal isolatiepakket in een luchtdichte, maar dampopen structuur. Hiervoor wordt de volledige binnenschil van het gebouw luchtdicht gemaakt doormiddel van speciaal hiervoor ontwikkelde tapes en folies. De buitenzijde van het skelet wordt bekleed met dampopen, maar watervaste houtvezelplaten of folies. Als isolatiemateriaal wordt er meestal geopteerd voor onder druk ingeblazen cellulose- of glaswolvlokken. Ook een traditionele spouwmuur kan trouwens op deze manier (na)geïsoleerd worden.

Overige werken

Onder het motto “Het mag al eens wat anders zijn” kunt u op ons ook beroep doen voor ‘kleinere’ projecten zoals tuinconstructies, carports, modulaire woonunits, tiny houses en sauna’s op maat.
 • All
 • Daken
 • Gevels
 • Houtconstructies
 • Houtskeletbouw
 • Isolatie
 • Overige
 • Renovatie
 • Ruwbouw
 • Sfeerbeelden
 • Speciallekes
 • Uitbreidingen
Houtconstructies / Overige / Sfeerbeelden / Speciallekes